Από το πρωτό μάζεμα των αγανακτισμένων Ζωγραφιωτών

6 Ιον.

Περάσαμε κι εμείς από την πλατεία (εξ’ ου και η φωτογραφία) και είδαμε μία συγκέντρωση με σταθερούς 70 περίπου κυρίως νεαρούς  ανθρώπους. Κάποιους τους γνωρίζαμε από τα τοπικά κινήματα, τους περισσότερους όμως  όχι. Δημοσιεύουμε την ενημέρωση που μας έστειλαν

Αποφάσεις Ανοικτής Συνέλευσης Κατοίκων Ζωγράφου

Χθες έγινε μια προσπάθεια για δημιουργία ανοικτής λαϊκής συνέλευσης  στο δήμο Ζωγράφου. Αν και ήταν μια πρώτη προσπάθεια χωρίς σπουδαίο κάλεσμα στον κόσμο της γειτονίας, η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα μαζική και ζωντανή.

Σε αυτή τη διαδικασία συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

  • Επόμενη συνέλευση την Πέμπτη 02/06 6.00 μ.μ στην Πλατεία Γαρδένιας.

Μέχρι τότε:

  • μοίρασμα του καλέσματος που επισυνάπτεται σήμερα 6.00 μ.μ στην πλατεία Γαρδένιας και αύριο 02/06 το πρωί σε χώρους δουλειάς.(το ραντεβού είναι 11.00π.μ στην Γαρδένια) .
  • Ανάρτηση πανό στο Σύνταγμα με σύνθημα : ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ! ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.
  • Ότι θέλουμε η συνέλευση μας να τροφοδοτεί και να τροφοδοτείτε από τη Συνέλευση του Συντάγματος.
  • Χαιρετισμός στη συνέλευση του Συντάγματος
  • Ανάρτηση πανό στις κεντρικές πλατείες της γειτονιάς (Γαρδένια, Τερζάκη, Ελευθερίας)
  • Στην επόμενη συνέλευση θα συζητήσουμε αν θα ενισχύσουμε υλικοτεχνικά (ενισχυτής , ηχεία κτλ) την συνέλευση του Συντάγματος.
  • Συμμετοχή σε κατσαρολάδα την Τετάρτη 01.06 . Προσυγκέντρωση 6.00 μ.μ πλατεία Γαρδένιας.

 

Επιπλέον στη συζήτηση ειπώθηκαν προτάσεις σχετικά με δράσεις  της συνέλευσης στη γειτονιά, (λειτουργική κατάληψη δημόσιου κτιρίου, παρέμβαση για τους συμβασιούχους του δήμου που πρόκειται να απολυθούν, παρέμβαση στους εργαζομένους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που είναι σε απεργιακές κινητοποιήσεις).

Επιπρόσθετα μπήκαν στη συζήτηση και άλλα θέματα , όπως η σχέση της Συνέλευσης μας και η διαδικασία αλληλοτροφοδότησης με τη Συνέλευση του Συντάγματος. Οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για να μαζικοποιηθεί η συνέλευση μας. Η δημιουργία ομάδων εργασίας. Πως μπορούμε να συνδέσουμε τα ζητήματα της γειτονιάς με το κεντρικό θέμα (π.χ χρέος δήμου από τη Βίλλα Ζωγράφου, κινήματα για το περιβάλλον). Πως το εμείς θα υπάρξουμε ως τοπική συνέλευση επειδή υπάρχει το Σύνταγμα, αλλά και το Σύνταγμα θα συνεχίσει να υπάρχει αν υπάρξουν ανάλογες διαδικασίες στις γειτονιές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: