ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 11ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ -11/07/11

13 Ιολ.

Τα δυο κύρια ραντεβού για την τρέχουσα εβδομάδα:

α) Παρέμβαση στο δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου, αύριο Τρίτη 12/7, στις 20.30, για το θέμα του δανείου.
Όπως έγινε γνωστό πανευρωπαϊκά, η περίφημη 5η δόση της τρόϊκας προς την ελληνική κυβέρνηση έμεινε για κάποιες ώρες στον «αέρα», εξαιτίας των χρεών των Δήμων Μενιδίου και Ζωγράφου! Πρόκειται για το χρέος του Δήμου, το 80% του οποίου αφορά την παράνομη δανειοδότηση Καζάκου-από ξένη τράπεζα- για την υπόθεση της Βίλας. Οι διεθνείς κερδοσκόποι επιχειρούν με άλλα λόγια να φορτώσουν ένα δυσβάσταχτο χρέος στο Δήμο με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές όλων μας: διάλυση κοινωνικών υπηρεσιών, αυξημένα δημοτικά τέλη, απολύσεις συμβασιούχων κλπ. Σαν κάτοικοι του Ζωγράφου δεν αναγνωρίζουμε κανένα τέτοιο χρέος (αφού το δάνειο έχει συναφθεί παράνομα), δεν ανεχόμαστε καμία θυσία για ντόπιους και ξένους αετονύχηδες της αγοράς και επαναφέρουμε το πάγιο αίτημα των κινημάτων της πόλης μας να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του Λαού! Αν θέλουμε η συνέλευσή μας να είναι κέντρο αγώνα και να αντιστέκεται πραγματικά στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση και τρόϊκα, η δράση αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία να τους θυμίσουμε ότι εμείς αποφασίζουμε για τις ζωές μας. Όσες-οι μπορούν αύριο στο Δημαρχείο!

β) Ημέρα Λαϊκής Διαβούλευσης για το νέο νόμο-πλαίσιο της Διαμαντοπούλου. Πανεπιστημιακοί, φοιτητές και εργαζόμενοι στα ιδρύματα, εξηγούν το νέο έκτρωμα του ΠΑΣΟΚ, που επιχειρεί να εξαφανίσει οριστικά το δημόσιο πανεπιστήμιο. Τοποθετήσεις από μέλη της Α.Σ. Κατοίκων Ζωγράφου που το επιθυμούν. Πέμπτη 14/7, στις 19.30, στην πλατεία Γαρδένιας.
Τρίτη και Τετάρτη στις 7μμ, ραντεβού στην πλατεία Γαρδένιας, για προπαγάνδιση της εκδήλωσης με αφισάκια.
Ενημερώνουμε όλους τους γνωστούς μας-ειδικά φοιτητές, γονείς, διδάσκοντες κλπ.-για το γεγονός, ώστε να έχει τη μαζικότητα που του αξίζει. Από τώρα οργανώνουμε την απάντηση για να μην γίνουν τα πανεπιστήμια Α.Ε. Δεν περιμένουμε να το περάσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Επίσης:

Από το γλέντι οικονομικής ενίσχυσης μαζεύτηκαν 1.145 ευρώ, που θα παραδοθούν στη νομική ομάδα του Συντάγματος, ώστε να πάνε στις εγγυήσεις των συλληφθέντων.

Η ανακοίνωση για Μεσοπρόθεσμο-Εφαρμοστικό, με ελάχιστες διορθώσεις, θα βγει σε εφημερίδα τοίχου και σε μικρότερα επεξηγηματικά κειμενάκια, που επίσης θα κολληθούν στη γειτονιά.

Η επόμενη συνέλευσή μας (Δευτέρα 18/7) θα έχει σαν θέμα το «πώς συνεχίζουμε» εν όψει θέρους, ιδέες και ενεργοποίηση ομάδων για τις εκδηλώσεις που μεταφέρθηκαν για Σεπτέμβρη (χρέος-δάνεια και τι απαντάμε, μετανάστες και αντιρατσιστική πάλη, προβολές στον κινημ. «Αλέκα»), πως θα μαζικοποιήσουμε και θα κάνουμε πιο ουσιαστική τη διαδικασία της συνέλευσής μας.

Τέλος σαν πρακτικά:

Να ασχοληθούμε με καταστάσεις που αφορούν άμεσα τους πληγέντες από την κρίση και ίσως κάνουν τους Ζωγραφιώτες να ενδιαφερθούν για όσα γίνονται στη Γαρδένια. Να νιώσει ο κόσμος ότι αυτές οι κινήσεις
βοηθάνε στην επιβίωσή του.
*       Πρωτοβουλίες  αλληλεγγύης προς άστεγους, άνεργους, απολυμένους, γέρους, ανήμπορους κλπ.
*       Η τύχη το προγράμματος <<Βοήθεια στο σπίτι>>(;)
*       Κοινωνικό Ιατρείο (έχει γίνει στο Ρέθυμνο).
*       Δημιουργία Δικτύου Προστασίας Μεταναστών, πολύγλωσσου, οπότε να κινητοποιηθεί όλος ο αντιρατσιστικός χώρος. Να προταθεί επανάληψη της σχετικής    εκδήλωσης στο Σύνταγμα
*       Ενίσχυση των μικρών τοπικών μαγαζιών.
*       Παιδικοί Σταθμοί;;
*       Η Τράπεζα χρόνου (προσθέτω εγώ)

Να ψάξουμε τι  ισχύει νομικά για την περίπτωση του Καζάκου και αν υπάρχει δυνατότητα καταγγελίας για να αναλάβει τις ευθύνες του, και να τιμωρηθεί

Να γινόταν <<επιστράτευση>> της Βίλας, ως δημόσιου χώρου, αρκούν 30 άτομα.

Να συζητήσουμε πιο ουσιαστικά και διεξοδικά για το ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. (αποφασίστηκε να γίνει στη 12η συνάντηση αυτό )

Να κάνουμε τη συνέλευσή μας πιο ελκυστική για κόσμο που διστάζει, με μια ατμόσφαιρα πιο ανοιχτά φιλική, π.χ να καλωσορίζουμε τυχόν νέα άτομα που παίρνουν το λόγο, να αναφέρουν όλοι το όνομά τους, να μην παίρνουμε ως δεδομένο ότι κάποιοι γνωρίζονται από παλιά.

Να επιλεγούν, από το κείμενο για μεσοπρόθεσμο-εφαρμοστικό νόμο, κομμάτια που θα μπουν με αυτοκόλλητα σε διάφορα σημεία (π.χ. ο τίτλος <<Γενικό Ξεπούλημα. Δεν πάει άλλο!>> , τα σημεία με τις άμεσες
επιπτώσεις στη ζωή μας, κ.ά). Κάποιοι, πρόσθεσαν να υπάρξει κάπου και η λέξη <<αποικία>> να τονιστεί ότι <<δεν μειώνει το χρέος>>. Δημιουργήθηκε Γραφιστική Ομάδα επι τουτου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: